De afgelopen weken
Door: Jan en Maris
Blijf op de hoogte en volg Jan en Maris
28 Maart 2026 | Frankrijk, Orléans
Zo wat hebben wij een heftige weken achter de rug.Vol met voorbereidingen, emoties en ga zo maar door.14 maart hadden we ons uitzwaaifeest, wat een prachtige avond met zoveel lieve mensen om ons heen.Wat hebben we veel van jullie gekregen, van creatieve kaarten, tot bordjes voor op de camping, memorie (met fotothema's als familie, vrienden, dieren etc) voor onze heimwee momenten.We moesten zondag 15 maart echt even bijkomen van alles. Nogmaals dank daarvoor, zonder jullie was het nooit zo'n succes geweest [e-1f64f][e-1f9e1].
Daarna begon het inpakken, inpakken,toch nog spullen weg gooien en ga zo maar door.
Donderdag 19 maart had Jan zijn laatste werkdag in het Frisius MC. Wederom een dag vol emoties en cadeaus.De collega's hadden een doos van een meter hoog gevuld met lekkers, mooie woorden op kaarten en prachtige cadeautjes. Veel zaden voor de groentetuin, een Portugees voetbalshirt met onze camping naam en nr 26 erop, een prachtig bord met ons nieuwe logo. Ongelofelijk, wat bijzonder allemaal[e-1f64f]!
Avonds nog lekker op terras in Leeuwarden gezeten met de familie en de volgende dag inpakken van ochtends 7 tot middags 18u.
Zaterdagavond hadden we nog 2 verjaardagen van Jan zijn nicht die 40 wordt en Orlando was net 40 geworden (van de speech op het feestje). Hier zijn we altijd de laatsten, dus die traditie moesten we ook dit jaar voortzetten.Half 4 nachts op de fiets van t Hiemsterhout naar Opeinde.Elke keer is het nu de laatste x. Heel erg vreemd en ergens ook onwerkelijk.
Maandag 23 maart 2026, we zijn 22 jaar samen en gaan dit ook nog verzegelen door een huwelijk.In de basis omdat het verstandiger is voor het Portugese recht, maar uiteindelijk was het toch nog een bijzonder moment.We hadden een leuke Friese Babs, mijn zusje was mijn getuige en Jan zijn moeder en broertje zijn getuigen. De locatie was ook bijzonder, we zijn namelijk getrouwd in het oude zwembad de Welle. Wij hadden het 50 meterbad op de achtergrond [e-1f605]. Na de plechtigheid een bakje koffie bij Brownies en Downies gedaan en daarna lekker uitgebreid geluncht bij vd Valk Drachten.
Dinsdag had Mariska voorlopig haar laatste kantoordag voor de "vakantie".Avonds voor de laatste keer sporten met Janine bij BCD Sportcity. Nog 1x een leuke les body power van Sander Veenstra. Ik had een blij verzoeknummer voor de cooling down aangevraagd (Haupendwi, g boy ndara, zoek maar even op ;-)). Dus zonder te weten wat hij ging afspelen vertrouwde hij mij volledig.Stiekem een traantje gelaten, maar een hele mooie afsluiter zo.
Woensdag zijn de Swiss sense bedden geleverd, met dank aan Tamara, de dochter van Jolanda. Mariska heeft de Cupra ingeleverd en daarna de bus ingepakt.Tot avonds laat de laatste spullen inpakken.Die laatste dingetjes kosten nog het meeste tijd.
Donderdagochtend vroeg uit de veren want de verhuiswagen komt om 10u. Eerst een bakje koffie met ons verhuis team Bouwe, Tessa en Willem de chauffeur. Wat een weer hadden we erbij, sneeuw, hagel en regen met 7°. Eerst de grote dingen erin. Dan wat opvullen en uiteindelijk de dozen op de pellets en daarmee zet je alles vast.We hadden toch wat meer spul dan verwacht, dus het werd nog even spannend of alles mee kon. We moesten prioriteiten stellen.Tafeltennis tafel en zaagtafel moeten er sws in en dan maar kijken naar de rest. Uiteindelijk kon alles mee, op 2 grote planten na.Jan en Bouwe nog snel naar het stort voor 16.45u en daarna een verdiend biertje gedronken.Avonds kwam Jan zijn nicht Hielkje nog even helpen met schoonmaken.Een leeg huis is dan zomaar klaar.
Voor geen meter geslapen, want er vliegt je nog van alles door het hoofd, zo vlak voor vertrek.Vrijdagochtend had Jan zijn moeder ontbijt geregeld, wat we uiteindelijk nog 2 dagen hebben gebruikt in de bus, ideaal[e-1f603].
Laatste dingen in de bus, katten de tuigjes aan en klaar voor de huis inspectie.De buurtjes hebben ons nog geholpen met de laatste balken op het dak van de bus en Hayo had nog een prachtig cadeau gemaakt met zijn laserapparaat (ons logo op hout[e-1f60d]). Afscheid genomen van de buren en ook een traantje gelaten.De kopers waren akkoord met de overdracht, dus met de bus naar Surhuisterveen en tekenen.Heel raar, maar het zijn leuke mensen. Dus we gunnen het elkaar [e-1f64f]. Nog even een staatslot inleveren, tanken en gaan met die banaan.We rijden om 11.20u weg en komen rond 19u aan vlakbij Parijs.Het was 10° en onderweg ging alles goed, katten hadden zich wonderbaarlijk goed gehouden.We hebben geslapen in een appartement, katten lekker los en nieuwsgierig het huisje door.Bami prakje gegeten en met een wijntje in bad, dat konden we wel even gebruiken.We hebben heerlijk geslapen, oude Misty van 18 op de bank in haar mandje en Gato (nog geen jaar) heeft bij ons geslapen want die zat te piepen bij de deur.Vooruit, voor deze keer [e-1f609].
7u uit bed, ontbijten, klaarmaken en alles weer in de bus.Helaas was een en blikje cola in de vriezer geëxplodeerd, dus die moest nog even schoon [e-1f605][e-1f648]. Uit Parijs rijden was nog niet zo makkelijk want maps stuurde ons naar tunnels waar we met de bus niet in konden [e-1f631]. Vervolgens wordt het super slecht aangegeven.Maar na wat gestress en een klein stukje om,toch goed naar het zuiden gereden.
Nu rijden we op de a10 richting Bordeaux in het zonnetje.
28 Maart 2026 - 10:50
Froukje :
Heerlijk jullie verslag te lezen. Fijn vervolg op de reis en een goede aankomst straks op jullie nieuwe plek[e-1f33a][e-1f33c][e-1f33b][e-1f618]
28 Maart 2026 - 11:01
Tante Wietske:
Wat mooi om dit allemaal te lezen
En fijn dat t met de katten goed gaat
Nog een fijne reis [e-1f618][e-1f618][e-1f618][e-1f618]
Dikke tút van Pieter en wietske
28 Maart 2026 - 12:38
Els:
Wat heerlijk om zo met jullie mee te kunnen reizen! Zo blij dat het met de poeskes goed gaat!! Fijne reis verder en op naar meer zon [e-2600]️
28 Maart 2026 - 12:46
Harrie En Willemien:
Wat een drukke en emtionele weken! En ook nog even getrouwd! Gefeliciteerd[e-1f618] Goede reis verder en een behouden aankomt op jullie camping. Groetjes van ons!
28 Maart 2026 - 15:18
Gelske :
Jullie zijn onderweg! Wat een emotionele weken zijn het geweest en veel.momenten van afscheid. Nog een goede reis toegewenst!
28 Maart 2026 - 16:11
Janny :
Ook nog getrouwd, wie had dat nu nog gedacht. Gefeliciteerd !!!
Fijn dat de reis goed verloopt op Parijs na dan en dat het goed met de katten gaat .
Nog één fijne voortzetting en tot horens.
28 Maart 2026 - 18:41
Janke De Vries :
Wat een mooi verhaal
Zo kunnen we mooi met jullie mee reizen.
Mooi dat de katten hun zo goed houden.
Nog een goede reis!
29 Maart 2026 - 10:45
Marco:
Gefeliciteerd met jullie huwelijk. Eind juli proosten we erop. Leuk verslag en we wachten op de volgende.
30 Maart 2026 - 18:17
Jolanda Gordijn :
Wauw, wat hebben jullie de afgelopen tijd een rollercoaster meegemaakt, fijn dat het allemaal goed is verlopen en nu bij jullie nieuwe 'thuis' zijn aangekomen. Succes met alles wat nog komen gaat, liefs en dikke knuffel Jolanda [e-1f618]
02 April 2026 - 06:43
Brigitte Zusje:
Maandag 23maart
02 April 2026 - 06:45
Brigitte Zusje:
Wat een verhaal weer julie hebben altijd mooie verhalen lieverd 23maart mocht ik je bij staan als getuigen .. dat jullie elkaar het ja woord hebben gegeven en daar naar al snel afscheid genomen maar wat marco dan zingt afscheid nemen bestaat niet ... Heel veel klus plezier lieverd [e-2764]️.s
Tot gauw !